210 років від дня народження Тараса Шевченка

2024-03-09

/Files/images/1_2023-2024_/image (1).jpg

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Шевченківські читання

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. Тож вшанування Великого Кобзаря – гідний привід для педагогів та їх учнів згадати Пророка України шляхом проведення тематичних уроків української мови і літератури, низки цікавих позакласних заходів з метою ширшого ознайомлення з маловідомими сторінками непростого життя поета, його самобутнім світоглядом, неповторністю художньої творчості, задля становлення н усвідомлення величі культури рідної держави.

ВІДЕО

Згадуючи Тараса Шевченка, ви досі уявляєте насупленого чоловіка з вусами та в кожусі? Що ж, схоже, старі підручники літератури зробили свою справу. Настав час дізнатися про зовсім іншого Шевченка – жартівника, тусовщика та гурмана. Ставши вільним, Шевченко був серед головних модників того часу й ніколи не жалкував грошей на новий одяг. Дослідники життя та творчості Тараса Григоровича переконані: він сам створив для себе цей образ «насупленого діда», прийшовши одного разу на фотозйомку з друзями в кожусі. Такий собі пранк від письменника. Шевченко завжди одягався дуже модно, був дуже відомим портретистом і гарно заробляв, любив каву по-віденськи, але улюбленим напоєм був чай. Любив посидіти в компанії друзів, любив жартувати, був справжнім театралом. Отже, «зніміть із Шевченка шапку і того старого кожуха», - як сказав поет Іван Драч.

ВІДЕО

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.