• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Знайомство з містами-побратимами Харкова

Знайомство з містами-побратимами Харкова

2024-01-25

/Files/images/1_2023-2024_/421890479_334266986245607_8815234330703179903_n.jpg

Учнівське самоврядування «Однодумці» продовжує здійснення намічених планів! На цей раз лідери Асоціації ДЮГО району та учасники євроклубів закладів загальної середньої освіти зустрілися під час міжнародного євромарафону “Знайомство з містами-побратимами Харкова”, який відбувся в межах довгострокового проєкту «Країни, у яких навчаються наші учні».

Масштабний міжнародний проєкт, організований департаментом євроінтеграції, став інноваційним заходом, що пройшов під гаслом: «Країні, яка прихисток дала, віддай їй шану, але не забувай, де б не був, що ти – харків’янин!».

Наш Харків має 28 міст-побратимів, підтримку яких відчув з перших днів війни.

Варшава і Познань, Брно й Лілль, Дебрецен і Порту, Нюрнберг і Трнава, Марибор, Даугавпілс, Каунас – ось тільки половина міст, про які встигли розповісти спікери євроклубів. Презентаційні матеріали відеорядів містили багато цікавих фактів, зворушливих і емоційних моментів, але головним було те, що тепер усі знають, яке незламне та нескорене наше місто Харків .

У євромарафоні взяла участь заступник начальника Управління освіти адміністрації Холодногірського району В.М.Харченко, яка тепло подякувала всім за такий актуальний та змістовний захід про міста- побратими Харкова й наголосила, якими б сильними ми не були, підтримка збільшує наші можливості.

За доброю традицією всі заходи, які проводить Асоціація ДЮГО учнівського самоврядування «Однодумці", завершуються тематичним челенджем. Так було й цього разу! Челендж під назвою «Ланцюжок єднання» був присвячений Дню Соборності України, 105-у річницю якої ми відзначили 22 січня, та 185-й річниці від дня народження відомого українського етнолога, фольклориста, автора Гімну України Павла Платоновича Чубинського, що відбудеться 27 січня.

У прямому етері пролунали рядки Гімну України, які тепер знають і співають у всьому світі.

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.