Спортивний шлях — нелегка праця

2024-01-16

/Files/images/1_2023-2024_/419198242_391092976750834_2055124751820031767_n.jpg

Спорт допомагає учням Холодногірського району завжди бути в хорошій фізичній формі, а крім того, він виховує характер і силу волі. Саме через виховання характеру і сили волі багато юних холодногірців досягли у своїх видах спорту найвищого рівня... І їх досягнення оцінюються високою відзнакою. Наша талановита молодь щороку нагороджується стипендією Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Марія Федотова, учениця 6 - В класу Харківського ліцею № 13 завдячуючи саме спорту, у цьому навчальному році отримала Сертифікат від Харківського міського голови Ігоря Терехова, який засвідчує отримання стипендії “Обдарованість” за спортивні досягнення.

Спортивний шлях дівчинки розпочався у 7 років, коли вперше прийшла на тренування з художньої гімнастики. Але потім змінила напрямок. Мама привела дівчинку на тренування з Таеквон - до. Цей вид спорту Марії одразу сподобався та припав до душі, і вона почала займатися саме ним.

Ось як Марія говорить про свій нелегкий спортивний шлях.

“Мої перші найважливіші змагання пройшли у Харківській області. Я отримала перше місце у розділі “Спаринг”. Перший мій крок, щоб потрапити на Чемпіонат Європи, був у місті Умань на Кубку України. Там я здобула 3 місце в розділі “Спаринг”. Після Кубку України у мене була купа виснажливих тренувань. Я докладала неабияких зусиль, аби потім на Чемпіонаті України, що проходив у місті Вінниця, отримати 1 місце також у розділі “Спаринг”. Ця довгоочікувана перемога дала мені можливість потрапити на Чемпіонат Європи, що проходив в Італії. Завдяки зусиллям, яких я докладала на тренуваннях, підтримки мого тренера та родини, я отримала золоту медаль та стала чемпіонкою Європи з Таеквон — до у розділі “Спаринг”. Марія радить своїм одноліткам обов’язково дотримуватися здорового способу життя та займатися спортом. “Бути спортивним і здоровим – модно” – це повинно стати життєвим кредо кожного з нас. Потрібно підкорювати нові висоти в спорті, розвивати свої навички, вміння, домагатися поставлених цілей і тоді все буде набагато легше і простіше.

#ХЛ13_ЧемпіониСередНас

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.