• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • РАДИМО ПРОЧИТАТИ. СЕРІЯ «Шкільна бібліотека»

РАДИМО ПРОЧИТАТИ. СЕРІЯ «Шкільна бібліотека»

2021-11-04

/Files/images/1_2021-2022/РП.jpg

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 11.jpg

Богданець-Білоскаленко Н., Фідкевич О.Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – К.: Грамота, 2020. – 192с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Посібник-хрестоматія адресований учням 7 класу, який містить твори, об’єднані темою пригод та цікавих подорожей. Вони переносять читачів у світ сміливих людей, які в складних обставинах не підкоряються долі, а досягають своєї мети, кидаючи виклик таємничим явищам природи.
Качак Т.,Тебешевська О.Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – К.: ВЦ «Академія», 2020. –224с. – Серія «Шкільна бібліотека».
Літературна фантастика є реальністю людської мрії, а те, по що пишуть письменники-фантасти, часто стає реальністю життя. Саме такі зв’язки фантастики і реальності розкривають твори цієї антології, які дібрані відповідно до навчальних програм у шкільному курсі літератури.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 12.jpg

Івасюк О.М. Сучасна художня література : посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Чернівці, «Букрек», 2020. – 208 с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Пропонована хрестоматія містить твори сучасних українських, зарубіжних митців та сучасну літературу національних спільнот, які неодмінно зацікавлять учнів 7-х класів. Посібник містить короткі, дотепні розповіді про письменників та посилання, за якими можна погортати їх стрічки в соцмережах.
Морщавка Ю.О. Сучасна література рідного краю : посібник для 5-7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Х.: «Соняшник», 2020. – 336с. – Серія «Шкільна бібліотека».
Книга містить твори письменників з кожної області України, які розміщені за алфавітом областей. Посібник пропонує як літературний матеріал, так і цікаві факти життя письменників відповідної області ( у цьому допоможуть QR-коди, розміщені поруч із прізвищем кожного письменника)

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 13.jpg

Удовік С.Л. Україна дивує!: посібник для 5-9 кл. закл. заг. серед. освіти. – К.: «Саміт-книга», 2020. – 152с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
У цій книжці розповідається про 100 кращих куточків України, визначні пам’ятки архітектури та природи, які неодмінно справлять незабутні враження. Кожен мандрівник знайде в ній щось цікаве і дуже близьке своєму серцю.
Секиринський Д.О. Величні собори України епохи середньовіччя: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Тернопіль : АСТОН, 2020. – 144с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
З цікавих і захопливих нарисів цього посібника можна дізнатися про архітектурні пам’ятки Русі-України періоду середніх віків та про відомих історичних осіб, з чиїми іменами пов’язана доля середньовічних храмів.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 14.jpg

Васильків І.Д. Перший український король: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Тернопіль : АСТОН, 2020. – 160с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Цей посібник стане у пригоді тим, хто хоче більше дізнатися про життя та діяльність короля Данила. Війни, боротьба за владу, оборона від ворогів, розбудова міст, спорудження храмів, тонкощі міжнародних відносин, деталі особистого життя, отримання королівського титулу й вінця – про все це розповідає ця книжка.
Васильків І.Д., та ін. Правління князів: походи й реформи: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Тернопіль : АСТОН, 2020. – 160с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Ця книжка – унікальна, розповідає, як жили князі та за які цінності вмирали. Вона відкриває привабливий середньовічний русько-український світ: протиборства за владу, зміни релігій, розвиток міст, спорудження храмів та відкриття шкіл. Посібник дає змогу працювати з текстами різних стилів: науково-публіцистичного, довідкового, художнього, а також із літописними.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 15.jpg

Длугопольський О.В.,Вірковська А.А. Економіка і я : посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Тернопіль : АСТОН, 2020. – 144с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
У посібнику цікаво та доступно розповідається про основні економічні проблеми, з якими стикаються люди в своєму повсякденному житті. Запропонований матеріал стане у пригоді під час опанування надзвичайно цікавого світу економіки.
Криховець-Хом'як Л.Я, та ін. Основи споживчих знань: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Тернопіль : АСТОН, 2020. – 144с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Головною рисою сучасної цивілізації є масове споживацтво, яке має згубні наслідки для здоров’я людини та збереження природи. У посібнику запропоновано шляхи, як зменшити його та викладено основи споживчих знань: джерела необхідної для споживача інформації, критерії вибору харчових продуктів.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 16.jpg

Бєлова Л. П., Корнієнко М.М., Полякова Л.Ю.Математика навколо нас: посібник для 5-9 кл. закл. заг. серед. освіти. – Х.: «Ранок», 2020. – 160с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Видання покликане допомогти поглянути уважно навкруги, зрозуміти, що математика дійсно навколо нас. У посібнику приведені логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 17.jpg

Заморока А.М., Драгулян М.В. Тварини лікують: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – Х.: «Соняшник», 2020. – 224с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм? Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки, павуки чи жаби? Відповіді на ці ті подібні запитання містяться у посібнику. А також у ньому багато досліджень – спостережень, експериментів, експедицій, що допоможуть краще зрозуміти особливості будови, поведінки та співіснування тварин у живій природі.

/Files/images/1_2021-2022/ФОТО 18.jpg

Терещенко А.І. Мистецво в нашому житті: діалог традицій і новаторства: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. – К.: «Генеза», 2020. – 96с.: іл. – Серія «Шкільна бібліотека».
Ця книжка розповідає про цікавий і захопливий світ мистецтва, його розмаїття – від народних джерел до новітніх мистецьких явищ, як сучасні митці, використовуючи традиційні види декоративно-ужиткової творчості, роблять наше життя та довкілля красивим, модним і сучасним. Посібник занурить у надзвичайно цікавий світ дизайну, сучасної музики і мистецьких явищ, що оточують нас щодня.
Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.