День української писемності та мови

2019-11-08

/Files/images/1_2019-2020_nr/9lystopadas1.jpg

Щороку, 9 листопада, в нашій країні відзначається День української писемності та мови. Це свято було започатковане у 1997 році на честь вшанування пам'яті Нестора Літописця, з ім'ям якого пов'язують зародження української писемності, книжного слова, літературної традиції.

У бібліотеці підготовлена книжкова виставка:"Мова наша рідна – мова українська"

/Files/images/1_2019-2020_nr/мова 1.jpg

Книжкова виставка допоможе учням познайомитися з історією походження української мови,народною мудрістю,славетними майстрами рідного слова, добрими порадниками та помічниками - словниками.

/Files/images/1_2019-2020_nr/мова 2.jpg

Сьогодні учні гімназії взяли участь у заходах, присвячених Дню української писемності та мови.

Серед учнів 5-11-х класів було проведено шкільний етап мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка.

92 учні 5-7 класів випробували себе у міському конкурсі знавців української мови "Філолг-ерудит".

Учні 10-А класу разом із класним керівником В.І. Бардась та шкільним бібліотекарем Меншиковою Л.А. підготували виступ агіт-бригади для учнів 4-го класу.

Для учнів 5-х класів одинадцятикласники підготували пантбуки з цікавими фактами про мову. Пятикласники використали ці матеріали у творчому зізнанні в любові до рідної мови.

Учні 7-их класів взяли участь у конкурсі стіннівок "Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є" . Переможцями стали Ластович В., Шкуркіна К., Печняк В. (7-Б кл.), Островська К., Карман Л. (7-В кл), Малько О., Скорікова К., Криворучко Г., Аулов В., Болсуновська Д.(7-Г кл).

Учні 11-х класів написали ХІХ Всеукраїнський радіо диктант національної єдності, присвячений Дню української писемності й мови.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.