• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичний день «Впровадження інформаційно - комунікаційних технологій в практичну діяльність педагогічних працівників гімназії»

Методичний день «Впровадження інформаційно - комунікаційних технологій в практичну діяльність педагогічних працівників гімназії»

2019-02-22

/Files/images/1_2018-2019_nr/komunkativna-kultura_102.jpeg

21 лютого 2019 року пройшов методичний день за темою «Впровадження інформаційно - комунікаційних технологій в практичну діяльність педагогічних працівників гімназії» для вчителів української мови та літератури, англійської мови, вчителів початкової школи, образотворчого мистецтва ЗЗСО Холодногірського району.

Метою заходу-створення умов для виявлення й розвитку педагогічної майстерності учасників заходу на основі організації простору професійного спілкування з обміном досвіду роботи.

Семінар-практикум з використання ЛЕГО в освітньому процесі провели для педагогів Нової української школи вчителі початкових класів Кружиліна Аліна Іванівна і Шихайло Наталія Іванівна. Під час практикуму педагоги перетворилися на маленьких учнів і фантазували, адже ЛЕГО – це завжди творчість без правил, політ фантазії та естетичне задоволення від роботи. Для педагогів було неочікувано конструювати предмети, придумувати розповіді, проводити фізкультхвилинки, коли стільки навкруги матеріалу, кольорів і форм. Під час семінару учасники акцентували увагу на тому, що конструктори LEGO для дітей дозволяють вирішувати широке коло навчально-ігрових завдань: розвивати просторове мислення, комунікативні навички та мову, отримувати початкові знання про людське суспільство, світ тварин, про роботу пристроїв, про причини та наслідки тощо. Таке навчання змушує педагогів вчитися відходити від шаблонів, зменшувати рівень поетапного контролю над процесом створення образу та дарує почуття радості за виконану роботу.

Свою майстерність показали вчителі української мови та літератури Бухало А.В., Куц Л.А., Самофал Л.М.

Людмила Миколаївна Самофал разом із учителем інформатики Бородіною Маргаритою Олександрівною розробила пам"ятку для використання програми зі створення тестів "Мій тест". Присутні на майстер-класі змогли самостійно опрацювати цю програму, побачити легкість у її використанні та можливості застосування в роботі. Куц Л.А. продемонструвала нові можливості мотивації та активізації пізнавальної діяльності школярів на уроках мови та літератури без використання комп"ютерних технологій: робочі аркуші в стилі Фейсбук та Твіттер, літературні пазли, бортові журнали, двосторонні щоденники, хмаринки тегів, перевернутий клас тощо. Бухало А.В. продемонстрував присутнім власноруч зроблений фильм про можливості використання мережі Інтернет у роботі вчителя та класного керівника: роботу з сайтом класу, можливості використання сервісів Гугл-диску, хмарних технологій тощо.

Вчителі англійської мови Попова Л.О, Шевченко І.В., Пономаренко О.Ю. на практиці навчали використовувати завдання, які зможуть навчити учнів застосовувати знання на практиці. «Від творчого вчителя - до компетентнісного учня» - мета вчителів іноземної мови.

Для вчителів образотворчого мистецтва Калачова Л.О. продемонструвала аудіовізуальні форми викладання предмету та відпрацювання практичних завдань за допомогою фарб.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Кiлькiсть переглядiв: 407

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.