День української писемності та мови

2018-11-09

/Files/images/1_2018-2019_nr/день мови.jpg

Сьогодні, 9 листопада 2018 року, по всій країні відзначають День української писемності та мови. Це свято досить молоде, але вже має свої традиції.

Цього року День української писемності та мови на офіційному рівні святкують 21-й раз. Дата 9 листопада була обрана невипадково. Свято писемності та мови приурочене до дня пам’яті Нестора Літописця, автора «Повісті минулих літ». Цей літопис – перша пам’ятка у Київській Русі, в якій відображена історія держави та показано її розвиток на тлі світових подій. Нестор був ченцем Києво-Печерської лаври, а також одним із учнів Кирила та Мефодія – творців слов’янського письма.

Сьогодні, як і щороку, відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності за темою "Крила УКраїни", в якому брали участь старшокласники.

В рамках теми "давня українська література" з учнями 9-А та 9-В класів було проведено інтерактивний урок "ФІгурні вірші про рідну мову".

З учнями 10-Б класу було проведено квест "У пошуках слова".

Так, учні 5-7 класів взяли участь у міському конкурсі "Філолог-ерудіт"

В початковій школі були проведені інформаційні сторінки "Лунай величне наше слово". Старшокласники розповідали про історію розвитку української писемності та мови, читали вірші, присвячені рідній мові, загадували загадки молодшим школярам.

До Дня української писемності та мови у бібліотеці розгорнута тематична книжкова виставка: « З РІДНИМ СЛОВОМ МІЦНІЄ ДЕРЖАВА»

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Кiлькiсть переглядiв: 278

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.