• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадський контроль за якістю харчування

Громадський контроль за якістю харчування

2017-11-14

/Files/images/2017-2018/харчув.jpg

09 листопада 2017 року комісія громадського контролю за якістю харчування перевірила роботу шкільної їдальні з питання організації гарячого харчування, стан приміщення їдальні під час прийому їжі учнями початкових класів, чергування вчителів.

/Files/images/2017-2018/IMG_20171109_092012.jpg

На момент перевірки, за графіком роботи їдальні, приймали їжу відповідні класи. Було з’ясовано, що перед дзвоником робітники їдальні накрили столи для цих учнів. На столах стояли тарілки з кашею гречаною (100г), котлета рибна (50/40 г), огірок солоний (24г), компот зі свіжих фруктів (150г), хліб (1кус). В меню включені страви для дітей, які потребують дієтичного харчування за медичними довідками.

/Files/images/2017-2018/IMG_20171109_091825.jpg

Члени комісії впевнилися, що всі страви були теплі, свіжі. Під час бесіди з дітьми, було з’ясовано, що дітям подобається їжа, вони з задоволенням приходять до їдальні.

Зал прийому їжі чистий, робітниця залу завжди присутня під час перерви, слідкує за чистотою столів та підлоги, своєчасно проводить вологе прибирання залу. Ганчірки, якими витираються столи, чисті.

Графік гарячого харчування ви­вішений в обідній залі. Контроль за його додержанням, а також за порядком під час прийняття їжі учнями покладається на черго­вого обідньої зали. Організовано питний режим учнів. На спеціально відведеному столі стоять чайники з холодною кип’яченою водою, а також чисті чашки. Використані чашки складаються на окремий піднос і періодично забираються. Під час перевірки черговий учитель був присутній. Класні керівники слідкували за порядком і прийомом їжі учнями своїх класів.

На перерві також працює буфет. Комісія була ознайомлена з асортиментом буфетної продукції: пиріжки печені з капустою, картоплею, маком. Ватрушка з сиром, крендель з цукром, булочка з корицею, з сиром, з родзинками. А також в наявності кондитерські вироби: печиво, бісквіти, вафлі, десерти промислового виготовлення, напої:какао, чай, компот, соки в тетропаках.

/Files/images/2017-2018/IMG_20171109_092255.jpg

Висновок: Робота їдальні відповідає вимогам; учні гімназії отримують якісні свіжеприготовлені страви; обідній зал чистий, вологе прибирання проводиться своєчасно.

Пропозиції: Класним керівникам слідкувати за прийомом їжі учнями, не допускати, щоб діти не доїдали страви та відносили такі порції на мийку.

Кiлькiсть переглядiв: 523

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.