• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Новації, які чекають учителів-предметників у новому навчальному році

Новації, які чекають учителів-предметників у новому навчальному році

2017-07-25

/Files/images/1/загружено.jpg

Які новації чекають учителя-предметника 1 вересня? Як виглядатимуть навчальні програми? Чи розшириться простір для виявлення вчителя і як саме? Ці питання обговорювались під час круглого столу, присвяченого презентації оновлених програм природничо-математичного циклу для 5–9-х класів.

У всіх програмах змінили структуру пояснювальних записок, у них розкрили загальну мету шкільної освіти, сутність компетентнісного підходу і роль кожного предмета у формуванні ключових компетентностей, з’ясовано особливості запровадження наскрізних змістовних ліній: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність», які відображають провідні соціально й особистісно значущі ідеї, що послідовно розкриваються у процесі навчання й виховання.

Ключовою зміною в навчальних програмах є те, що не просто формально змінено порядок розташування колонок «Зміст» і «Вимоги до навчальних результатів», а те, що на першому місці стоять очікувані результати навчання і чітко виокремлено знаннєвий, діяльнісний і ціннісний компоненти.

Більш детально ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.