• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Оприлюднено нові програми для 5-9 класів

Оприлюднено нові програми для 5-9 класів

2017-06-19

/Files/images/1/school.jpg

Оприлюднено нові програми для 5-9 класів

Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповіднийнаказпідписаний міністром освіти Лілією Гриневич.
Загалом, зміни стосуватимуться 40 навчальних програм базової школи.
В освітньому відомстві зазначають, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».
«По-перше, необхідно змістити акценти у меті навчання. Кожна програма містить власну мету і завдання. Варто мати єдину мету базової освіти, а в навчальній програмі опис механізму її досягнення засобами відповідного предмета. У такому разі головним стає учень, який навчається, а не предмет, якому навчають», - зазначають розробники програм.
Передбачається, що оновлення програм 5-9 класів сприятиме формуванню ключових компетентностейшколярів, таких як: спілкування державною та іноземними мовами, математичної компетентності, основних компетентностей у природничих науках і технологіях, інформаційно-цифрової компетентності, умінню вчитися впродовж життя, ініціативності і підприємливості, соціальної та громадянської компетентності тощо.

Навчальні програми та опис ключових змін

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.